Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Foreverista ja verkostomarkkinoinnista

Toisinaan liiketoimintamallimme verkostomarkkinointi sekoitetaan pyramidihuijaukseen. Nämä kaksi ovat täysin eri asioita. Tässä osiossa on vastauksia siihen, miten käsitteet eroavat toisistaan.

Mitä verkostomarkkinointi on?

Verkostomarkkinoinnissa – tai suoramyynnissä – jälleenmyyjä myy tuotteita suoraan loppuasiakkaille ilman kalliita välikäsiä. Jälleenmyyjät voivat myös rekrytoida uusia myyjiä ja luoda tiimin, jota he valmentavat ja auttavat eteenpäin. Mitä enemmän aikaa ja energiaa annat liiketoiminnallesi, sitä parempiin ansioihin voit yltää. Liiketoimintamallissa voit menestyä paremmin kuin sinut rekrytoinut henkilö, jos panostat toimintaan enemmän.

Mitä pyramidihuijaus tarkoittaa?

Pyramidihuijaus tai pyramidipeli perustuu siihen, että jokainen osallistuja hankkii uusia jäseniä rahallista panostusta vastaan. Kerätyt rahat jaetaan tasan rekrytoineen jäsenen ja pyramidin ”huipulla” olevan henkilön kesken. Järjestelmä pohjautuu epärealistiseen käsitykseen siitä, että osallistujien määrä kasvaisi rajattomasti ja eksponentiaalisesti. Käytännössä tässä pelissä voittavat vain aikaisin mukaan lähteneet ja etenkin pyramidin huipulla olevat henkilöt.

Onko pyramidihuijaus laitonta?

Kyllä, pyramidihuijaus on petos eli laitonta.

Onko Forever pyramidihuijaus?

Ei, Forever ei ole pyramidihuijaus. Alla on pyramidihuijauksen tunnusmerkkejä verrattuna siihen, miten Foreverissa työskennellään.

Aloitusmaksu
Pyramidihuijauksessa uudet jäsenet joutuvat maksamaan aloitusmaksun päästäkseen mukaan. Selkeä varoitusmerkki on vastikkeeton aloitusmaksu.
Näin Forever toimii:
Kun ryhdyt Foreverin jälleenmyyjäksi, maksat vain tilaamistasi tuotteista. Saat ensimmäisestä tilauksesta lähtien ostoalennusta, jonka suuruus kasvaa tilausmäärän perusteella.

Myymättömien tuotteiden takaisinosto
Laittomat pyramidiyritykset eivät usein suostu ostamaan myymättömiä tuotteita takaisin. Selkeä varoitusmerkki on se, jos tuotteita ei saa palauttaa.
Näin Forever toimii:
Foreverissa sekä loppuasiakas että jälleenmyyjä voivat palauttaa tuotteita. Jos loppuasiakkaat eivät ole käyttämiinsä tuotteisiin tyytyväisiä, he saavat niistä täyden korvauksen 90 päivän kuluessa ostamisesta. Jälleenmyyjä voi toiminnan lopettamisen yhteydessä palauttaa myyntikunnossa olevat tuotteet ja saada takaisin 90 % tuotteiden arvosta.

Myynti
Pyramidihuijauksessa uusien jakelijoiden rekrytointi on usein tärkeämpää kuin tuotteiden tai palveluiden myynti verkoston ulkopuolisille asiakkaille. Selkeä varoitusmerkki on se, jos aloitusmaksujen kerääminen on tärkeämpää kuin tuotteiden myyminen.
Näin Forever toimii:
Foreverissa ei ole aloitusmaksua, vaan maksat pelkästään tilaamistasi tuotteista. Korostamme aina rekrytoinnin ja myynnin välistä tasapainoa. Suosimme omaa liikevaihtoa, ja kaikissa jälleenmyyjien myyntikampanjoissa tavoitteen saavuttamiseksi on kerrytettävä tietyn verran omaa myyntiä.

Onko Forever vakaa yritys?

Kyllä. Foreverilla on pitkäkestoisesta ja vakaasta luottokelpoisuudesta kertova AAA-luottoluokitus sekä ympäristösertifiointi jo useamman vuoden ajalta. Lisäksi olemme Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton jäsen, mikä takaa, että noudatamme kaikkia alan eettisiä ohjeita ja sääntöjä.