Ihonhoidon ABC

Ilman viiletessä iho alkaa kuivua. Silloin ihosta täytyy pitää erityisen hyvää huolta. Tässä on muutamia vinkkejä tehoainesosista, jotka kannattaa painaa mieleen hyviä ihonhoitotuotteita etsiessä.

Kollageeni

Mitä kollageeni on?
Kollageeni on luonnollinen säiemäinen proteiini, josta esimerkiksi suurin osa ihoa muodostuu. Kollageeni vaikuttaa ihon rakenteeseen ja toimii kuin rakennuspalikkana ja yhteen liittävänä liimana. 

Mikä on kollageenin tehtävä?
Elimistön luonnollinen kollageenintuotanto alkaa heikentyä ja kollageeni hajota noin 25 vuoden iässä. Terveellinen elämäntyyli ja hyvä ihonhoito voivat auttaa ehkäisemään ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Käytä siis osana päivittäistä ihonhoitorutiiniasi laadukasta kosteusvoidetta, jonka vaikuttaviin ainesosiin kuuluu kollageeni.

Kollageenia on muun muassa näissä tuotteissa:

Elastiini

Mitä elastiini on?
Elastiini on tärkeä ja luonnollinen ihon rakennusosa. Se tekee ihosta joustavan ja kimmoisan. Sitä voisi verrata 
kuminauhaan, jota jännitetään ja joka vapautettuna palautuu takaisin alkuperäiseen muotoonsa. 

Mikä on elastiinin tehtävä? 
Iän myötä ihon kimmoisuus ja palautumiskyky heikkenevät. Elastiini on yksi niistä ainesosista, joita ihonhoitotuotteisiin voidaan lisätä, jotta iho näyttäisi sileämmältä. 

Elastiinia on muun muassa näissä tuotteissa: 

Natriumhyaluronaatti

Mitä natriumhyaluronaatti on?
Hyaluronihappoa esiintyy ihossa luonnostaan, aivan kuten kollageenia ja elastiinia. Natriumhyaluronaatti on hyaluronihapon vesiliukoinen natriumsuola, ja koska sen molekyylit ovat pienempiä, se imeytyy helpommin ihoon. 

Mitä natriumhyaluronaatti on?
Natriumhyaluronaatti sitoo vettä tehokkaasti, mikä tekee siitä yhden tärkeimmistä ihon kosteuttajista. Sen määrä vähenee ikääntymisen myötä, jolloin ihon kimmoisuus ja kyky säilyttää kosteutta heikkenevät. Natriumhyaluronaattia on valikoiduissa ihonhoitotuotteissa, kuten vartalo- ja kasvovoiteissa, koska sillä on syväkosteuttava vaikutus ja kyky silottaa ihoa. 

Natriumhyaluronaattia on muun muassa näissä tuotteissa:

Allantoiini

Mitä allantoiini on?
Allantoiini on luonnollinen aine, joka sitoo kosteutta tehokkaasti ja kiinteyttää ihoa. 

Mikä on allantoiinin tehtävä?
Koska allantoiini sitoo kosteutta, se auttaa kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa. Se on hellävarainen aine, joka ei yleensä ärsytä, vaan ennemmin rauhoittaa ihoa, joten se on ihanteellinen ainesosa kuivalle ja herkälle iholle tarkoitetuissa ihonhoitotuotteissa.

Allantoiinia on muun muassa näissä tuotteissa:

Glyseroli

Glyserolilla on hyvät kosteutta sitovat ja pehmentävät ominaisuudet. Ihoon levittyessään se muodostaa kosteutta sitovan kerroksen. Ihon pinnan oikea kosteuspitoisuus on tärkeää toimivalle, kimmoisalle ja hyvinvoivalle iholle. Glyseroli on turvallinen ja tarkasti testattu ainesosa, minkä vuoksi sitä käytetään laajasti eri tuotteissa. Se on ainesosa, jota esiintyy luonnostaan elimistössä, jota voi käyttää kakkujen leivontaan ja joka toimii dynamiitin ainesosana!

Glyserolia on muun muassa näissä tuotteissa:
•  Aloe Vera Gelly
•  Sonya refining gel mask
•  awakening eye cream

Tokoferoli

Mitä tokoferoli on?
Tokoferoli tunnetaan ehkä paremmin E-vitamiinin nimellä. Se on vesiliukoinen vitamiini, jota käytetään sekä ravintolisissä että ihonhoitotuotteissa. 

Mikä on tokoferolin tehtävä?
Tokoferoli toimii antioksidanttina, joka torjuu vapaiden radikaalien muodostumista. Kun tämä pystytään estämään, voidaan estää myös ihon ennenaikaista ikääntymistä. C-vitamiini (askorbiinihappo) tehostaa tokoferolin suojaavaa vaikutusta. Siksi näitä molempia vitamiineja on usein ihonhoitotuotteissa.

Tokoferolia on muun muassa näissä tuotteissa: