Treenivinkkejä – 8 vinkkiä hauskempaan treenaamiseen

Treeni-innon lopahtaminen ennemmin tai myöhemmin on täysin normaalia. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä listasimme näppäriä vinkkejä, jotka auttavat löytämään liikunnan riemun uudelleen. Tuntuuko sinusta vaikealta päästä liikkumisen tai elämäntapamuutoksen alkuun? Foreverin ruokavalio- ja harjoitusohjelmat tarjoavat juuri tarvitsemasi alkusysäyksen.

Kokeile uusia ja hauskoja liikuntamuotoja
Saman asian toistaminen voi helposti alkaa maistua puulta. Entäpä jos kokeilisit uudenlaisia harjoituksia tai jopa täysin uutta lajia? Vaihtelun avulla treenaamisen saa tuntumaan mielekkäältä pitkään.

Siirry ulos treenaamaan
Innsbruckin yliopiston tutkijat ovat havainneet, että luonto tehostaa treenejä ja saa jaksamaan pidempään kuin jos sama treeni tehtäisiin sisätiloissa. Fyysinen treeni virkistää ja luontokokemus vähentää stressiä. Win-win!

Katsele nähtävyyksiä samalla kun treenaat
Harrastatko juoksua? Vaihda reittiä ja lähde tutkimaan nähtävyyksiä. Se saa sinut unohtamaan, kuinka raskasta juokseminen on – ja lisäksi näet uusia paikkoja samalla kun saat hauskan treenin!

Tee treenaamisesta hauskempaa soittolistan avulla
Takkuaako liikkeelle pääseminen vai alkaako puhti hyytyä, kun treeniä olisi vielä neljäsosa jäljellä? Näinä hetkinä lempiartistin kuunteleminen voi auttaa tekemään treenaamisesta hauskempaa. Mieti siis, missä kohtaa treenejä uupumus yleensä iskee, ja ajoita lempikappaleesi näihin hetkiin.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla
Oletko menossa rannalle? Vedä lenkkitossut jalkaan ja juokse sinne. Voimakävele töistä kotiin tai pyöräile ravintolaillalliselle bussin käyttämisen sijasta. Voit hyvin treenata silloin, kun siirryt joka tapauksessa paikasta toiseen!

Seura tekee treenaamisesta hauskempaa
Tee treffit kaverit kanssa voimakävelyn tai juoksulenkin merkeissä. Tällä tavalla tapaaminen on yhtä hauskaa ja samalla voitte olla erityisen tyytyväisiä itseenne.

Tartu treenihaasteeseen
Ilman tavoitetta treenaaminen voi käydä tylsäksi pidemmän päälle, minkä vuoksi voi olla hyvä ajatus asettaa tavoite tai ilmoittautua kilpailuun, jota varten pitää harjoitella.

Jotta treenaaminen olisi hauskaa, valitse itsellesi mieluinen laji
Sinun ei ole pakko alkaa harrastaa juoksua, vaikka muut niin tekisivätkin. Harrasta itsellesi mieluista lajia. Silloin myös odotat innolla, että pääset treenaamaan!

 


Bonusvinkki: hommaa uusi treenikaveri

Treenaaminen jo itsessään antaa energiaa, mutta joskus kiireen keskellä voi kaivata hieman lisäapua. ARGI+ on jauheravintolisä, joka sekoitetaan veteen tai muuhun juomaan. Se sisältää muun muassa B6- ja B12-vitamiineja, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta ja edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa. Ravintolisä on pakattu annospusseihin, joten voit aina pitää mukana omaa urheilujuomaasi. Lue lisää ARGI+-ravintolisästä täältä
 

 

Tiesitkö, että...

…vartalo käyttää 200:aa lihasta yhden askelen ottamiseen.
…kun juokset, jalkoihin kohdistuva kuormitus vastaa 3–4 kertaa kehonpainoasi.
…vartalolta kestää 6–8 viikkoa sopeutua uuteen treeniohjelmaan, ja tuloksia alkaa näkyä noin 12 viikon jälkeen, joten älä luovuta!